miercuri, 23 iunie 2010

"SINTEM CU TOTII SIMPLE JUCARII PE CARE TIMPUL SE AMUZA SA LE MANEVREZE SI APOI SA LE SFARME, SA LA PRESCHIMBE IN CENUSA SPULBERATA DE-A LUNGUL ETERNITATII"

Azi m-am gindit sa scriu despre emotii, bucurii, gesturi ; ale mele, ale tale, ale lor...bune-rele. Se pare ca unii din noi au "carisma", posibilitatea de a devenii lideri mai buni decit altii sau de a influienta mai usor vointa celor din jur.Inteligenta emotionala nu este triumful inimii asupra
capului , ci "locul" de intersectare a celor doua, ele combinind efectul cu, cunoasterea si emotiile cu inteligenta. Emotiile ne influienteaza mediul, ne schimba si daca mai punem si "dram" de inteligenta atunci vom avea o frumoasa conexiune intre dragoste si spiritualitate...si toate astea la un loc te vor face sa-ti cunosti proprile tale emotii, stapinirea lor, motivarea , recunoasterea si intelegerea ta fata de ceilalti...intelegerea ta, a scopurilor tale , a proprilor tale intentii. Exista bucurii nesocotite cum ar fii sa zicem mincatul prajiturilor...si bucurii meschine, cum ar fii ; sa te bucuri de insuccesul altuia...dar...mai exista si bucuriile menite sa te-nvaluie si "sa te deschida" spre lume. Cine n-a trait niciodata dragostea la prima vedere? Toti am cunoscut acest moment unic si acele transformari ; fluturi in stomac, zimbete aiurea, licaririle din ochi...au existat si exista cupluri mitice, iubiri scandaloase si toate unite pentru o cauza unica, sacrificind totul pentru...dragoste. De aici...gesturile ; gestul este o actiune care spune multe despre ceea ce si cum gindeste cineva. Gesturile pot fi edificatoare , "putem vorbii" cu miinile, cu ochii...multe putem spune prin gesturi. Ati incercat? Azi am incercat sa inchin o oda complexitatii vietii sentimentale, fortelor centripete si centrifuge care ne tin laolalta sau ne destrama...lumini si umbre din viata noastra ...a oamenilor obisnuiti...Dar luati aminte, ceea ce pare frumos vazut dintr-un alt unghi ar putea fii urit...vedem numai lumina dar nu si umbrele produse de lumina ei...Exista doua lucruri la baza intelepciunii si doua revelatii ; "sa nu te-nfrunti din toate ce se numeste mincare si sa te tii departe de tot ce viu iti pare"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu